Sokan hallottátok ugye már ti is ezt a mondatot? A kiadó lakás tulajdonosai ismételgetik előszeretettel, mikor megkérdezem, hogy egy fele akkora lakásnak miért csak 5-10 ezer forinttal (komolyan!) alacsonyabb a bérleti díja, mint a kétszer akkorának:

"Na de annak magasabb a rezsije is!"

- jön a válasz. Ezek szerint, tisztelt tulajdonosok, Önök úgy képzelik, hogy amit megspórolunk azon, hogy kisebb lakást veszünk ki, azt kézséggel kifizetjük az Önök két kezébe, ugye? Mert mást nem nagyon tudok elképzelni. Márpedig hülyék lennénk. Akkor inkább kiveszem a nagyobb lakást, mert ugyanannyit fizetek, de kapok is valamit a pénzemért. Tetszik érteni?

A másik kedvencem, hogy egy teljesen lelakott és egy frissen felújított lakás között bérleti díjban semmi különbség nincs. De ugyanez a bútorozott-bútorozatlan. Tessék rákeresni a hirdetésekre, nem található szignifikáns különbség. Pedig a tisztelt Tulajdonosoknak ideje lenne elgondolkozni azon, hogy a lakás értékéhez viszonyítsák a kért összeget. Ne csak megnézzenek pár hasonló méretű lakást a neten, és azt mondják: "az enyém se rosszabb, én is adhatom ki ennyiért!". Hát bizony nem. Tessék szépen átgondolni: az én lakásom is fel van újítva? Van benne bútor? Netán távfűtéses, és emiatt kétszer annyiba kerül a fűtése? Mert bizony ezek mind befolyásolják az árat.

Nem egy olyan lakást láttam, ahol megmondták: épp most vették a lakást, ilyen lelakottan, de nem akarnak sokat költeni rá. Persze a bérleti díjból se engedni. Hát kérem szépen: ez is csak üzlet! Be kéne tenni előbb valamit előbb abba a lakásba, hogy aztán tejelhessen! És ha Ön, aki ezt a bejegyzést olvassa, lakástulajdonos, aki hónapok óta nem tudta kiadni az ingatlanját, gondolkozzon el rajta, hogy miért. Ingatlanosok körében ugyanis az terjed, hogy aki 1 hónapon belül (de akár a 2 hét sem sok) nem tudja kiadni a lakását, az valamit rosszul csinál.

Címkék: kifakadás díj lakás kiadás albérlet rezsi tulajdonos bérleti

A bejegyzés trackback címe:

https://szallamadar.blog.hu/api/trackback/id/tr23901133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása